Arie Slob is down met Down

Arie is down met Down, niet met Gay

Arie Slob heet ieder kind welkom op deze wereld. Zeker ook kinderen met beperkingen als het syndroom van Down. Iedereen hoort er bij. Mocht je echter de ‘beperking’ hebben dat je homoseksueel bent, dan gelden er als het aan hem ligt wel een aantal beperkingen voor je! Arie is down met Down, maar niet down met Gay.

Arie is down met Down. Wij ook!

Arie Slob is down met Down. De partijleider van de ChristenUnie zei afgelopen week op een partijcongres:

“Welke beperking je ook hebt, ieder kind mag geboren worden. (…) Wij willen geen Down-vrije samenleving!”

Deze uitspraak volgt op de discussie of vrouwen tijdens hun zwangerschap toegang moeten hebben tot een zogenaamde NIP-test die kan constateren of het ongeboren kind het Syndroom van Down heeft. Sommigen, waaronder Arie, vrezen dat dit zou leiden tot een hoger percentage van afgebroken zwangerschappen bij constatering van het syndroom van Down en hebben daarom bezwaar tegen deze test.

Arie vind dat ook kinderen met Down een plek in onze wereld verdienen. Sterker nog, dat iedereen die plek verdient. Arie omschreef het eerder ook al zo:

“Wie je ook bent, wat je ook doet: je bent geliefd. Je hoort erbij. We schrijven mensen niet af.”

Go Arie! Heel christelijk van je! We love you too!Arie Slob is down met Down

We zijn allemaal geliefd, maar niet allemaal even geliefd.

Arie, wees eens eerlijk. Iedereen is volgens jou geliefd en hoort erbij, maar dat is natuurlijk gewoon een grote lading #GebakkenLucht. We zijn misschien wel allemaal geliefd, maar niet allemaal even geliefd. Of wel Arie?

Wanneer iemand namelijk de ‘beperking’ blijkt te hebben dat hij of zij zich tot zijn eigen geslacht aangetrokken voelt, dan worden ze door jou en je partij de ChristenUnie net iets minder geliefd. Je bent helemaal down met de Downs, maar niet down met de Gays.

Homoseksuelen zouden als het aan jou ligt bijvoorbeeld niet in het huwelijk kunnen treden. Dit is volgens jouw geloofsovertuiging en partijprogramma “een verbintenis van één man en één vrouw” en de wet die het homo-huwelijk legaliseerde zou je het liefst terugdraaien.

Je maakt je er wel hard voor dat mensen met een ander aantal chromosomen gelijkwaardig zijn aan ons allen. Je hebt er echter geen probleem mee om mensen die anders geaard zijn te onthouden van de mogelijkheid hun liefde te bezegelen in een huwelijk. Dat is niet echt consequent Arie.

Wij vinden het moeilijk te begrijpen dat je enerzijds, zoals het een goed christen betaamt, zegt iedereen met open armen te verwelkomen, maar tegelijkertijd bereid bent om door het terugdraaien van wetgeving de homoseksuele medemens het trouwen onmogelijk te maken. Horen we er nou allemaal bij, of alleen als we ook jouw persoonlijke normen,  waarden en geaardheid delen?

Alsjeblieft! Nieuwe one-liner.

Om te laten zien dat we het beste met je voor hebben vind je hieronder een suggestie voor een oneliner die je kunt gebruiken op het volgende Partijcongres van de ChristenUnie. Gaat je helpen om toch weer een consequente boodschap van naastenliefde en gelijkheid uit te dragen.

Welke geaardheid je ook hebt, ieder persoon mag trouwen met de persoon van zijn of haar keuze. Wij willen geen homohuwelijk-vrije samenleving!

We hopen dat je het overweegt. We zijn er namelijk stiekem een beetje verliefd op! Mocht je toch voor iets anders kiezen, geen punt, we zijn er niet mee getrouwd.